Jeg tilbyder:

Kranio-Sakral terapi

Myoreflexterapi og Galileo træning

Bindevævmassage

Organmassage

Tensegrity

Øreakupunktur

Auriculomedicin

Posturologi

KostvejledningMyoreflexterapi

Myorefleksterapi er grundlagt af tyske læge, Dr. Kurt Mosetter, som blev kendt for at helbrede sin far, der har siddet 29 år i kørestol.  Dr. Mosetter har helbredt børn og voksne for neurologiske sygdomme, bl.a. ALS, sklerose, muskelsvind og Lupus.  Hans indfaldsvinkel er en kombination af østlig og vestlig videnskab, som er grundlaget for muskelmeridianerne, og fasciernes anatomi svarer til meridianbanernes anatomi - som "to alen af et stykke". 

Hvordan virker Myoreflexterapi ? 

Myorefleks er en ufrivillig muskel respons mellem muskler, som arbejder sammen. Amerikanske læge Thomas Meyers har opdaget, at muskelhinderne og kroppens bindevævene, såsom sener, hænger sammen i lange kæder fra hoved til tå og er organiseret på samme måde som meridianbanerne, som østlige terapier fokuserer på.

En meridianbane kan også kaldes en muskelmeridian. Muskelmeridianerne er et flerdimensionelt system, der arbejder med hele muskle-sene-nerve og organsystemet, hvor musklerne afslører neurofysiologiske og neuropsykologiske dysfunktioner.

Musklerne bærer klientens livshistorie. Hvis musklerne er kronisk spændt (trækker sammen i længere tid) mangler der energi på området, men den eneste måde at hente energien tilbage til systemet er at genaktivere funktionskredsen mellem muskler, sener, indre organer og nervesystem fra hele kroppen. Dette gøres effektivt og automatisk med Myoreflexterapi.

Myoreflexterapien er en moderne form for akupressur, hvor man trykker på musklernes tilhæftninger på knoglerne for at afspænde musklerne. Når man trykker på en muskeltilhæftning, tolkes det af nervesystemet, som om musklen er ved at blive revet af knoglen, fordi der i muskeltilhæftningerne er specielle celler (golgiceller), der refererer til rygmarven om, hvor stram en muskel er. Her tolkes trykket på tilhæftningen som om, at musklen er så stram, at den er ved at blive revet af, derfor afspændes den nu fra rygmarven.

Når rygmarven sender informationer til en muskel om at blive afspændt, sker meget mere end det. Den kolossale kraft der bruges på at holde en muskel spændt, går videre ud i muskelkæden og dennes forbindelse til de indre organer. Når man afspænder en muskel på tilhæftningen, får man mere energi til andre muskler og bedre funktion af de indre organer og nervesystemet generelt. For det tredje kommer ordrer fra nervesystemet til at spænde den muskel som er antagonist (arbejder modsat). Det betyder, at samarbejdet mellem den muskelkæde som bøjer kroppen forover og den der trækker kroppen bagover stimuleres. Når man har ondt i ryggen, skyldes det, at ryggens muskler ikke kan trække kroppen tilstrækkeligt bagover, fordi antagonisterne (musklerne på forsiden) er for spændte.  

Det hyppigste mønster som ses hos kroniske smertepatienter er, at kroppen er mere eller mindre foroverbøjet, dvs. trukket i retning af fosterstilling. Dette skyldes at kroppen har haft behov for at beskytte sig mod slag af fysisk eller psykisk karakter. Når kroppen er lettere foroverbøjet, producerer man dobbelt så mange stresshormoner, som hvis man var helt rank. Dette forstyrrer metabolismen i kroppen og kan påvirke kroppens næringsomsætning. Myoreflexterapeuten vil her gå ind på kroppens forside, som er den spændte, og rent mekanisk løsne disse spændinger. Dette har en effekt på smerter i ryg, nakke, hoved, piskesmæld og stivhed generelt.

Hvad er Galileo ?

Galileo er patenteret i 1996 og fremstillet i Tyskland af Novotec Medical til medicinsk- og træningsbrug. I de senere år har man i stigende grad anerkendt og undersøgt musklernes afgørende vigtighed for en sund og effektiv organisme. En fuldt fungerende, stærk muskel er en forudsætning for sunde led og knogler, som kan lette behandling af lidelser i muskel/skelet systemet eller forebygge sådanne skader.  

Galileo træning anvendes med succes i behandling af multipel sklerose, Parkinsons sygdom, delvis lammelse og på slagtilfælde patienter. Afhængig af indikationen, kan man opnå resultater ved at anvende forskellige frekvenser. Den sideskiftende, gentagne bevægelse på Galileo har en motorisk og nervemæssig læreeffekt. Den sideskiftende vibration simulerer et fysiologisk vigtigt bevægelses-mønster, der ligner menneskelig gang, hvilket gør det muligt effektivt at træne rygmusklerne. Galileo giver en mekanisk stimulering og udløser en refleks-reaktion i kroppen. 

Den hurtige bevægelse i træningsplatformen giver en drejebevægelse af pelvisområdet, lige som når man går, men meget hyppigere. For at kompensere for dette, reagerer kroppen med rytmiske muskelsammentrækninger, skiftevis med højre og venstre side af kroppen.

Fra en frekvens på omkring 12 Hertz er disse muskelsammentrækninger ikke en bevidst proces, men snarere en refleks. Denne strækkerefleks aktiverer musklerne i benene, maven og ryggen, helt op i overkroppen.

Antallet af strækkerefleks sammentrækningerne pr. sekund bestemmes af den justerbare træningsfrekvens. Hvis man for eksempel vælger en træningsfrekvens på 25 Hertz, kommer der 25 sekvenser af sammentrækning i hhv. bøje- og strækkemuskler pr. sekund. En træningsperiode på 3 minutter ved 25 Hertz giver derfor det samme antal muskelsammentrækninger, som opnås ved at gå 4.500 skridt.

Galileo træning er ideel til hurtigt og effektivt at forbedre eksisterende, tilbageværende funktioner og specielle bevægelsesmønstre.

 

Jeg kan godt hjælpe dig, når du har :

Hovedpine/Migræne

Piskesmæld

Sportsskader

Ømme nakke og skulder

Smerter i ryggen og hofte

Skoliose

Kæbespænding

Bidfunktion

Åndedrætsbesvær

Søvnløshed

Stress og depression

Chok og traume

Indlærings- og koncentrationsproblemer

ADHD / OCD

Desuden kan KST fremme:

Generalt velbefindende

HovedBalance-Klinik: Gøngesletten 31, 2950 Vedbæk: hovedbalance@gmail.com