Jeg tilbyder:

Kranio-Sakral terapi

Myoreflexterapi og Galileo træning

Bindevævmassage

Organmassage

Tensegrity

Øreakupunktur

Auriculomedicin

Posturologi

Kostvejledning



Artikler


  1. Om sygesikringen Danmark
  2. Om madallergi og madintolerance

Om sygesikringen Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver desværre endnu ikke tilskud til Kranio-Sakral Terapi (KST), men du kan være med til at påvirke dem til at gøre det.
Vores brancheforening har haft møde med Sygeforsikringen Danmark og fortalt om Kranio-Sakral Terapi (KST) og dens virkninger.
Sygeforsikringen Danmark var meget interesseret i det og vi spurgte om hvad der skulle til, for at de ville tage Kranio-Sakral Terapi med som en behandlingsform de ville yde tilskud til.
Sygeforsikringen Danmark er en medlemsforening, hvilket betyder, at det er medlemmerne selv, der er medbestemmende til, hvilke behandlingsformer der skal ydes tilskud til.

Den bedste måde at skubbe til beslutningsprocessen er, at så mange medlemmer som muligt vil fortælle Sygeforsikringen Danmark om deres positive erfaringer med Kranio-Sakral Terapi (KST). Hvilket enten kan ske i de enkelte afdelinger, til medlemsmøder eller pr mail
– send Sygeforsikringen Danmark en mail her eller skriv via Sygeforsikringen Danmarsks hjemmeside her.

Hjælp dig og alle andre med at få Sygeforsikringen Danmark til at yde tilskud til Kranio-Sakral Terapi (KST) på lige fod med andre behandlingsformer, fortæl dine oplevelser til Sygeforsikringen Danmark.

Gå til top

Om madallergi og madintolerance

Der findes 3 typer allergi, som differentierer tidsintervallet fra det allergifremkaldende stof er indtaget og frem til eventuelle reaktioners indtræden.  Den mest kendte og anerkendte allergi er den, der kommer umiddelbart efter man har spist.  Det kan være nogle få minutter efter.

Den nærmest ukendte og ikke alment accepterede allergi er den, der kommer op til et par dage efter indtagelsen af den allergifremkaldende fødevare.  Det er ukendt for langt de fleste mennesker, at reaktionen kan komme så forsinket - nemlig mange dage efter fødevareindtagelsen, og der stilles ofte mange andre diagnoser end allergi.

Der kan stilles en pålidelig diagnose overfor allergi mod pollen, husdyr og skimmelsvampe via blodprøve og priktest overfor den umiddelbare allergi, men ikke overfor allergien med forsinket reaktion.  Den eneste pålidelige påvisningsmetode, hvor man får det hele med, er via udelukkelsesdiæten efterfulgt af testen. Her får man en specifik reaktion på en enkelt fødevare.  Mere information kan fås fra en bog "Test din allergi og intolerance-Tag sagen i egen hånd og få det rigtige svar", af Anne Marie Vester (ISBN 978-87-986925-9-1).

Når man fjerner det primære allergen, forsvinder andre allergier også. Det vides ikke hvorfor, men måske har det primære allergen ødelagt tarmbarrieren, så følger de sekundære reaktioner med.

Intolerance skyldes ofte enzymmangel, idet man ikke har enzymer nok til at fordøje bestemte fødevarer, f. eks. gluten (protein fra korn produkter) og kasein (mælkeprotein).  Ved intolerance finder man altid et fordøjelsesproblem, samt andre symptomer af kronisk karakter. Det fører til kroniske smerter i muskler og led, gigt, træthed, oppustethed, hård mave, løs mave, mavesmerter, hudlidelser, hårtab, hormonelle og psykiske lidelser.
Generelle tegn
Træthed, fordøjelsesproblemer, hud- eller hårproblemer, irritation eller tilbagevendende betændelse i slimhinder (bihuler, bronkier, tarm og underliv).

Fordøjelse:
Forstoppelse, diarré, peristaltiskanomali, uregelmæssig afføring.
Smerter før afføring, efter spisning eller kuldepåvirkning, kramper, kolik. Dårlig ånde, ildelugtende afføring og luft, oppustethed, hyppig luftafgang, mavekatar, mavesår, madlede-kvalme især om morgenen, betændelse i tyktarmen.

Hud:
Mørke rande under øjnene, blege/tørre læber, eksem, kløe, marmorering af huden, hvor venerne træder tydeligt frem.

Øjne:
Let gul farve af sclera (den hvide del).

Led:
Smerter i fingerled, ofte hævede led.

Hår:
Hårtab, tyndt hår, spaltning af spidser, tørt hår, skæl i hårbund, livløst hår, eksem i hårbund.

Vaskulære tegn (symptomer fra kredsløb og blodårer):
Hjertebanken, forhøjet blodtryk, hvide fingre, migræne, hæmorider.

Gynækologiske tegn:
Smerter, især op til og i begyndelsen af menstruation, endometriose (livmoderagtig slimhindevækst uden for livmoderen) , svampeinfektion, PMS (symptomer op til menstruation, der påvirker humør og energi i begge retninger), nedsat fertilitet.

Psykologiske tegn:
Depression, tankemylder, nedsat koncentration og hukommelse, svingende humør og søvnrytme, søvnløshed, natlig uro.

Neurologiske tegn:
Ustabilitet, indlæringsvanskeligheder, koncentrationsbesvær, fobier, træthed, søvnproblemer.

Mulige tegn på mælkeintolerance:
Scheuermans sygdom (skoliose), Osgood Slatters sygdom (knælidelse hos børn og unge), ægte bækkenløsning, benhindebetændelse (periostitis tibialis anterior, hvis betændelse optræder i begge sider), Severs sygdom (senebetændelse under foden i begge sider).

Gå til top



Jeg kan godt hjælpe dig, når du har :

Hovedpine/Migræne

Piskesmæld

Sportsskader

Ømme nakke og skulder

Smerter i ryggen og hofte

Skoliose

Kæbespænding

Bidfunktion

Åndedrætsbesvær

Søvnløshed

Stress og depression

Chok og traume

Indlærings- og koncentrationsproblemer

ADHD / OCD

Desuden kan KST fremme:

Generalt velbefindende

HovedBalance-Klinik: Gøngesletten 31, 2950 Vedbæk: hovedbalance@gmail.com