Jeg tilbyder:

Kranio-Sakral terapi

Myoreflexterapi og Galileo træning

Bindevævmassage

Organmassage

Tensegrity

Øreakupunktur

Auriculomedicin

Posturologi

KostvejledningKranio-Sakral Terapi (KST)

KST er en teknik, der oprindeligt blev brugt i det etablerede lægesystem.  Den omfatter hjernen og rygmarven, samt kranie- og rygmarvs-nerverne. Teknikken påvirker også hjernevæsken (cerebrospinal væske), der pumpes rundt i membranerne uden om hjernen og rygmarven.  Denne pumpebevægelse kaldes KST rytmen.  Den blev opdaget af lægen William Sutherland i 1920´erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA.  I 1976 etablerede Dr. Upledger den første KST undervisning for kropsbehandlere, og siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa.

Behandlingen består af forskellige teknikker til naturlig udbedring af spændinger og skævheder, der belaster centralnervesystemet.  Ved at løsne membraner, bindevæv og muskler kan kranieknogler og ryghvirvler bevæge sig frit.  Kroppen har sin egen intelligens til at klare sig selv, når den blot får lov - ved at blive befriet for skævheder og spændinger omkring centralnervesystemet. 

KST er også kendt for at øge funktionen af det centrale nervesystem (hjernestammen og rygmarvens nerver) og det autonome nervesystem, som styrer stress/afspænding og hormonbalance.  Derved kan KST korrigere dysfunktion i nervesystemet og forbedre tilførslen af blod til hjernen og hele kroppen.  KST behandling kan ligeledes forbedre cirkulationen af cerebrospinal væske, som pumpes rundt mellem hjernen og rygmarven, hvorved hjernecellerne kan få næring og udskille affaldsstoffer effektivt.

Ved fødselstrauma, fald eller piskesmæld påvirkes knogler/muskler ved kraniet, nakken og rygsøjlen med indeklemning af visse nerver, samt smerter og ubalance i kroppens funktioner til følge.  Kraniosakral-terapeuten arbejder sammen med klienten, og kan finde blokering af nerverne eller ubalance af cerebrospinal væske, for at opretholde og styrke kroppens egne behov og resurser uden nogen bivirkning.

Stanley Rosenberg Instituttet, hvor jeg er blevet uddannet, er meget unikt i KST behandling.  Stanley har udviklet en ny og effektiv sammensætning af specielle teknikker, "Social Engagement Protocol", som er inspireret fra Dr. Stephen Porges´s nye teori om, hvordan det autonome nervesystem fungerer (Polyvagal Theory, 1996).  Ved at anvende disse teknikker oplever klienterne afslapning i det indre organsystem og løfter sig fra stress (kamp/flugt) og depression (magtesløshed, håbløshed) til en tilstand af klarhed, ro og åbenhed, hvor man nyder at være sammen med andre.  Denne effekt er meget vigtig for behandling af kronisk stress samt autisme/Asperger lidelser og ADHD/OCD.


Jeg kan godt hjælpe dig, når du har :

Hovedpine/Migræne

Piskesmæld

Sportsskader

Ømme nakke og skulder

Smerter i ryggen og hofte

Skoliose

Kæbespænding

Bidfunktion

Åndedrætsbesvær

Søvnløshed

Stress og depression

Chok og traume

Indlærings- og koncentrationsproblemer

ADHD / OCD

Desuden kan KST fremme:

Generalt velbefindende

HovedBalance-Klinik: Gøngesletten 31, 2950 Vedbæk: hovedbalance@gmail.com